Urządzenia chłodnicze magazynowe w gastronomii prezentacja




W gastronomii urządzenia chłodnicze i mroźnicze można je podzielić na trzy grupy: Urządzenia chłodnicze magazynowe do przechowywania niezbędnych za pasów produktów spożywczych, umieszczone najczęściej na zapleczach zakładów gastronomicznych.. Zapraszamy!Oferujemy profesjonale urządzenia chłodnicze dedykowane na wyposażenie gastronomii oraz sklepów.. Niezbędne są więc tutaj urządzenia chłodnicze magazynowe, które zapewnią odpowiednie warunki składowania.. W kategorii "Chłodnictwo" zostały zebrane te urządzenia, które służą do higienicznego i zgodnego z przepisami przechowywania żywności, jak również do szybkiego jej schładzania .Chłodziarka (zwycz.lodówka) - urządzenie (maszyna cieplna), którego zadaniem jest obniżenie temperatury środowiska chłodzonego, kosztem doprowadzonej energii.. Szafy dwutemperaturowe 4.. Komory chłodnicze i mroźne - służą do przechowywania żywności w niskich temperaturach.. Urządzenia chłodnicze technologiczne, mające zastosowanie w produkcji lub obróbce wyrobów lub półfabrykatów spożywczych w .Urządzenia chłodnicze wymagane są w każdym lokalu gastronomicznym przygotowującym dania i napoje z produktów, które należy przechowywać w chłodniczych warunkach.. Zlewozmywaki - wykonane są ze stali nierdzewnej i przeznaczone do .Chłodnicze urządzenia w gastronomii do ekspozycji potraw ..

Urządzenia chłodnicze w gastronomii.

Wybierz meble chłodnicze, które spełniają wszystkie Twojej potrzeby.Urządzenia chłodnicze i mroźnicze: Przeznaczenie: Gastronomiczne urządzenia chłodnicze służą do przechowywania w obniżonej temperaturze (od 0°C do +15°C) łatwo psujących się produktów żywnościowych, podczas gdy mroźnicze (zakres temperatur od -14°C do -26°C lub -18°C do -22°C) dodatkowo pozwalają na zachowanie świeżości produktu (smak, walory odżywcze) przez .W laboratorium czy w sklepach spożywczych lub lokalach gastronomicznych, tak samo są potrzebne urządzenia chłodnicze, jednak w każdym z nich będzie zupełnie inny produkt.. Wszystkie powyższe urządzenia chłodnicze oraz mroźnicze, znajdziesz w ofercie naszej firmy a wiele z nich także na stronach sklepu Chefstore.pl.. Zasada działania jest jak najszybsze schładzanie gorącego dania od temperatury 70C do 30C lub poniżej -18CW profesjonalnej kuchni o wysokim standardzie, niezawodność przechowywania produktów w warunkach chłodniczych ma podstawowe znaczenie.. Zachowane zostają dzięki temu: świeżość, wysoka jakość i doskonały smak produktów, co przekłada się na dania .Pojemniki magazynowe OKAZJA (1) Urządzenia chłodnicze (2) Urządzenia dodatkowe (5) Urządzenia grzewcze (8) Wyposażenie drobne - okazja (197) Wydawanie i dystrybucja (94) Bary sałatkowe itp. (2) Bemary jezdne (10) Bemary stacjonarne (7) Dystrybutory talerzy (4) Lady sałatkowe (3) Nadstawki przeszklone (7) Stoły grzewcze (18) Szafy .Witryna chłodnicza..

Urządzenia chłodnicze - rodzaje i zastosowanie.

Niezwykle popularnym sprzętem wykorzystywanym w magazynach zakładów gastronomicznych jest stacjonarna albo składana komora chłodnicza i mroźna, skonstruowana najczęściej z płyt poliuretynowych.Materiał tego typu pokrywa się z każdej ze stron ocynkowaną blachą stalową oraz tworzywem organicznym.Profesjonalne urządzenia chłodnicze dla gastronomii.. Sprzęt pozwala na przechowywanie artykułów spożywczych o krótkich terminach przydatności w idealnych warunkach.. Oferta dotycząca profesjonalnych urządzeń chłodniczych firmy Whirlpool, od maszyn przez produkcję lodu aż po stoły chłodnicze, jest zgodna z najbardziej surowymi przepisami europejskimi dotyczącymi bezpieczeństwa i higieny.M&M Gastro - Twój partner w gastronomii.. Witryna chłodnicza GORT do zastosowania w małej gastronomii i wszędzie tam, gdzie zależy nam na prezentacji w sposób ładny i estetyczny produktów wymagających przechowywania w niskich temperaturach..

Nadstawki chłodnicze , Schładzarki i schładzarko-zamrażarki .

Sprawdź pełną ofertę i ceny w .. Zamrażarki skrzyniowe 5.Urządzenia chłodnicze - szybkoschładzacze i szybkozamrażacze Służą do szokowego (w czasie 60 - 180min) schładzanie lub zamrażanie potrawy poddanej wczesnej obróbce termicznej.. Do grupy urządzeń stanowiących wyposażenie zakładu gastronomicznego.Jesteśmy producentem urządzeń chłodniczych i gastronomicznych, niezbędnych w wyposażeniu sklepów, marketów, cukierni, restauracji, barów i innych obiektów gastronomicznych.Ad.2) Wyposażenie magazynów w urządzenia do składowania zapasów jest uzależnione od: rodzaju magazynu, rodzaju magazynowanych zapasów oraz ich podatności technicznej i magazynowej, sposobu przemieszczania, rotacji zapasów, stopnia mechanizacji magazynu, zasobów finansowych przedsiębiorstwa, kosztów urządzeń i od wielu innych .Urządzenia chłodnicze.. Każdy właściciel restauracji, baru czy kawiarni wie, jak .Urządzenia chłodnicze - Największy wybór produktów dla gastronomii w najlepszych cenach w sklepie dla gastronomii Gastrosklep.pl.. Profesjonalne urządzenia chłodnicze to nie tylko wysoka jakość przechowywania, ale również bezpieczeństwo.. Szafy mroźnicze: - Szafy mroźnicze ogólnego przeznaczenia - Szafy mroźnicze do lodów 3..

W urządzeniach chłodniczych od -1°C do +8°C, a w urządzeniach mroźnych od -15°C do -25°C.

Wiele urządzeń wykonanych jest ze stali nierdzewnej lub zwiera elementy nierdzewne co ułatwia utrzymanie odpowiedniego poziomu higieny oraz zwiększa .W pomieszczeniach magazynowych stoły mogą mieć wmontowane zlewozmywaki.. Należą do nich lady chłodnicze, które są niezawodnym rozwiązaniem w obecnej gastronomii.Magazyn - część składowa infrastruktury magazynowej.. W sprzedaży jest sporo urządzeń, które mają utrzymać odpowiednią temperaturę bez względu na pogodę na zewnątrz.Ad.a) Urządzenia chłodnicze magazynowe: 1.. W chłodziarkach absorpcyjnych energia dostarczana jest w postaci ciepła, natomiast w pozostałych (sprężarkowych, strumienicowych, termoelektrycznych) w postaci pracy.Chłodzonym czynnikiem może być powietrze, woda lub .Szafy chłodnicze przeszklone (40) Szafy dwutemperaturowe, chłodnicze, chłodniczo-mroźnicze (6) Szafy mroźnicze nierdzewne i białe (28) Szafy mroźnicze przeszklone (2) Witryny chłodnicze (43) Zamrażarki gastronomiczne i sklepowe (42) Akcesoria do szaf chłodniczych (9) Urządzenia chłodnicze sklepowe (253) Urządzenia grzewcze (1013)Agnieszka Kasperek Marzanna Kondratowicz technik żywienia i usług gastronomicznych kucharz kwalifikacja T.6 Gastronomia.. Usytuowanie przyłącza syfonu w stołach chłodniczych ze zlewozmywakiem 25 70 5 70 25 5 50 65 R 100 R 70 100 70 .CHŁODNICTWO Profesjonalne urządzenia chłodnicze dla gastronomii i sklepów.. Usytuowanie nóg w szafach chłodniczych i mroźniczych - dostosowanie do promieni przypodłogowych R 50 max R 10 max R 70 max R 70 max urządzenia z maszynownią z boku urządzenia z maszynownią w podstawie 185 600 3.. Oferujemy produkty znanego na rynku polskim i zagranicznym producenta urządzeń chłodniczych firmy BOLARUS, STALGAST oraz MAWI.Urządzenia chłodnicze i mroźnicze do gastronomii tj.. W okresie letnim potrawy psują się o wiele szybciej, przez co zwiększa się ryzyko zatruć i niestrawności.. Jeśli potrzebujesz sprzętu, którego nie potrafisz zlokalizować na naszej witrynie - prosimy o kontakt z naszym działem handlowym.. Szafy chłodnicze - Pełne lub przeszklone - Szafy na ryby - Szafy chłodnicze bankietowe - Chłodziarki barowe - Stoły chłodnicze barowe - Chłodziarki 2.. Chłodziarki, Chłodziarko-zamrażarki, Kostkarki do lodu gastronomiczne, Lodówki barowe.. W naszej ofercie znajdą Państwo bogatą ofertę mebli chłodniczych oraz urządzenia chłodnicze w tym między innymi witryny ekspozycyjne, stoły chłodnicze oraz wiele innych produktów, które pomogą Ci dłużej zachować świeżość produktów.. Sprzedaż, doradztwo, prezentacje urządzeń, pomiary, projektowanie, montaż, szkolenia, serwis, atrakcyjne formy finansowania.Każda restauracja, stołówka czy bar zmuszone są do przechowywania sporych ilości jedzenia przez długi czas.. Miejsce przeznaczone do składowania i przemieszczania zapasów na wyodrębnionej przestrzeni, która może zajmować plac nieosłonięty (składowisko, składnica), plac półosłonięty (), część budowli, całą budowlę lub kilka budowli magazynowych.Tam gdzie liczy się zachowanie łańcucha chłodniczego i świeżość produktów urządzenia chłodnicze muszą sprostać wysokim wymaganiom..



Komentarze

Brak komentarzy.


Regulamin | Kontakt